June 20, 2024

VEČERAS TAČNO U 21:22 SATA POGLEDAJTE U NEBO: 3 puta ponovite želju, NAROD TVRDI DA SE SVAKI PUT ISPUNI

Jesen ove 2021. godine stiže u Srbiju u sredu, 22. septembra u 21:22, ali to nije sve. Prema vjerovanjima, ovo je veoma moćan datum kada možete da ostvarite svoje želje

Jesenja ravnodnevnica se tradicionalno proslavljala kao druga, divlja ili zelena žetva, vrijeme praznovanja u čast majke Zemlje i njenih plodova. 

U 21:22 pogledajte u nebo i tri puta ponovite želju, jer prema narodnom vjerovanju, sigurno će vam se ispuniti.

U vrijeme kada ista dužina noći i dana najavljuje dolazak zime, ovaj praznik je predstavljao sipatetički magijski gest kojim je trebalo obezbediti dovoljno hrane za zimski period tako što su se iznosili i jeli najbolji plodovi žetve.

Zamislite želju

Na jesenju ravnodnevnicu pale se svijeće plave boje kojom se sibolizuje jesenja kiša i zelena za majku Zemlju i divlju žetvu, da bi se prikazalo spajanje neujednačenih aspekata života i uravnoteženog razmišljanja,pišu Novosti.

Od davnina ljudi su vjerovali da se na ovaj dan ispunjavaju sve želje. Prema narodnom vjerovanju, ukoliko se tačno u trenutku nastupanja jesenje ravnodnevnice, u ovom slučaju 21:22 sata uveče, pogleda u nebo, zamisli želja i ponovi tri puta, ona će zasigurno biti ispunjena.

Leave a Reply