April 19, 2024

GODIŠNJI POMEN MARINI TUCAKOVIĆ: Na groblju PRETUŽNA SCENA – evo šta je ostavljeno na grobu (FOTO)

Zavladala tišina.

Čuveni tekstopisac Marina Tucaković preminula je 19. septembra prošle godine, nakon duge i teške bolesti. 

Danas se navršava tačno godinu dana od njene smrti, a iako se očekivalo da će na današnji dan njen grob obići bliski prijatelji i saradnici, na Novom groblju trenutno nema nikoga. 

Ipak, na Marinin grob spuštena je jedna crvena ruža, što pokazuje da je neko posjetio mjesto na kojem Tucakovićeva počiva, najvjerovatnije u ranim jutarnjim satima. 

grob-marina-tucakovic-410708-photo-e-stock-caslav-vukojicic

Foto: E – stock/Časlav Vukojičić

Budući da crvena ruža simbolizuje ljubav koju osjećamo prema nekome, ili onda kada želimo da naglasimo hrabrost osobe kojoj smo cvijet poklonili, gotovo je sigurno da je grob posjetila osoba koja je bila jako bliska sa Marinom. 

Podsjećanja radi, Marina Tucaković je posljednje dane provela u KBC “Dragiša Mišović”, gdje je prebačena pošto joj je bilo pozlilo. Bila je i na respiratoru, zbog koronavirusa. Početkom 2018, inače, dijagnostikovan joj je maligni tumor dojke, poslije čega je ubrzo i operisana. Do posljednjeg dana se lavovski borila za zdravlje i život, ali je nažalost na kraju bolest pobijedila. 

Rođena je u Beogradu 1953. godine, a karijeru je započela pišući pesme za grupu “Zana”. Sarađivala je sa velikim brojem najpoznatijih izvođača sa ovih prostora, poput Zdravka Čolića, Džeja Ramadanovskog, Tošeta Proeskog, Svetlane Cene Ražnatović, Željka Samardžića, Dragane Mirković i mnogih drugih.

Leave a Reply