May 4, 2024

IMATE 3 SATA, INAČE STE ODGOVORNI ZA KRVOPROLIĆE Rusija uputila OŠTRO upozorenje Ukrajini

Predstavnici Rusije će sačekati odgovor Ukrajine na sastanak u Gomelju do 15 časova, rekao je novinarima šef delegacije, pomoćnik predsednika Vladimir Medinski.

“Smireno predlažemo sledeće: sada je podne. Do 15:00 nastavljamo da budemo ovde i čekamo odgovor ukrajinske strane kao potvrdu sopstvene odluke da odu na pregovore u Gomelj. Čim dobijemo ovu potvrdu, odmah ćemo krenuti tamo i sastati se sa kolegama u pregovorima. Mi smo za mir. U slučaju odbijanja pregovora sva odgovornost za krvoproliće biće na ukrajinskoj strani. Ali mi smo tu do 15 časova i čekamo odgovor od ukrajinske strane”, rekao je on.

Prethodno, na oglašavanje Peskova da mirovni pregovori treba da se odigraju u Belorusiji, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski se oglasio i u nacionalnom obraćanju u nedelju ujutro rekao da ostaje otvoren za razgovore na drugim lokacijama koje ne pokazuju agresiju prema Ukrajini.
Ukrajinski predsednik je dodao da su razgovori u Minsku mogli biti mogući da Rusija nije napala Ukrajinu sa beloruske teritorije, pa odbio da se pregovori izvrše na toj lokaciji.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima ranije danas da je ukrajinska strana izabrala Gomelj, grad u Belorusiji, kao mesto za razgovore sa Rusijom umesto Minska.

Leave a Reply