June 27, 2022

Kriminolog Stevanović: Matejevi prijatelji znaju sa kim je pričao te noći

Mladići koji su bili u Matejinom društvu vjerovatno znaju sa kim je pričao, sa kim se dopisivao, kao i da li je imao nekoga u Beogradu.

Drugovi nestalog Mateja Periša (27) mogli bi dati odgovor na mnogobrojna pitanja i time odgonetnuti zbog čega je mladi Splićanin napustio beogradski klub “Gotik” i otrčao u nepoznatom pravcu u noći između 30. i 31. decembra, kaže kriminolog Aleksandar Stevanović iz Instituta za kriminološka istraživanja.

– Prošlo je 11 dana od kada je nestao mladić iz Hrvatske. Njegovi drugovi bili su ti koji su ga posljednjeg vidjeli i sa njim komunicirali. Oni vjerovatno znaju sa kim je Matej pričao na mobilni telefon, da li je u Beogradu možda imao poznanika, da li je možda imao neprijatelja, da li ga je nešto mučilo, kako se ponašao od kada je došao u klub kao i to šta je pio to veče – kaže Stevanović.

– Uvjeren sam da bi se u ponovnom razgovoru sa njima moglo saznati nešto više o Perišu. Možda postoji nešto što su zaboravili da kažu i što se njima čini običnim stvarima, a što bi istragu možda pomjerilo sa mrtve tačke. Svaka informacija vjerujem da bi inspektorima mnogo pomogla. Ovo se može definisati i ako apel svima njima da ponovo razmisle o komunikaciji i ponašanju njihovog prijatelja prije nestanka – tvrdi kriminolog.

Stevanović je uvjeren da se telefon mladog Splićanina nalazi u vodi i da je iz tog razloga bez signala.

– Samo u slučaju kada se mobilni telefon nalazi u vodi, on je onesposobljen da šalje signale. O tome da li je i on upao sa njim u Savu ne bih mogao da govorim jer ne postoje dokazi za tako nešto – tvrdi Stevanović.

U svojoj karijeri Aleksandar Stevanović nije imao sličan slučaj kao što je nestanak mladog Splićanina.

– Sjećam se da je prije desetak godina dva tri dana trajala potraga za Francuzima. Njihov avion pao je u oblasti Homoljskih planina. Kako je predio bio nepistupačan trebalo nam je vremena da ih lociramo i dođemo do njih – tvrdi Stevanović.

Izvor:Pink

Leave a Reply

Your email address will not be published.