April 20, 2024

GODINU DANA NAKON NJEGOVE SMRTI, OTKRIVEN TESTAMENT MILUTINA MRKONJIĆA: Anu Bekutu ostavio bez dinara

Godinu dana od smrti Milutina Mrkonjića (80) navršava se u nedelju, 27. novembra, a penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke “mercedes”, pripali su navodno njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Naime, iako se u medijima mjesecima spekulisalo o ostavinskoj raspravi za Mrkonjićevo nasljedstvo, ona zapravo nije ni održana

Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živjeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živio u vanbračnoj zajednici s pjevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je riješeno pitanje Mrkinog nasljedstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasljedniku, jer ona i Mrka nisu imali djece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke “mercedes S 500 L”, ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živjela s njim – kaže dobro obavješteni izvor srbijanskih medija i dodaje:

-Daša je započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i trenutno iznajmljuje drugi stan. Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši.

Na šestomjesečnom pomenu pojavila se Ana Bekuta, ali ne i supruga Daša, koja je tada imala zdravstvene probleme.
S druge strane, Ana je neutješna stajala sa svojim unucima pored Mrkine vječne kuće, a kada su se svi razišli, prišla je spomeniku i nekoliko minuta nešto šaputala nad grobom.

(Express/Informer)

Leave a Reply