KAKO JE MARINKO ROKVIĆ SAZNAO DA JE BOLESTAN: Imao je jedan simptom, ali doktori su kasno otkrili – Balkanski Magazin
December 3, 2021

KAKO JE MARINKO ROKVIĆ SAZNAO DA JE BOLESTAN: Imao je jedan simptom, ali doktori su kasno otkrili

Cijelu estradu šokirala je vijest da je Marinko Rokvić iznenada preminuo u 68. godini života, jer niko nije ni znao da je bio teško bolestan.

Marinko je inače bio jak i spreman da se nosi sa svim nedaćama u životu, pa su i supruga i sinovi poštovali njegovu odluku i nikome nisu pričali o bolesti. U novembru prošle godine Marinko je hitno operisan zbog ciste u stomaku, međutim, tada su doktori otkrili da pjevač boluje i od raka pankreasa i prognoze su u startu bile loše.

Osim toga, Rokvić se prethodnih mjeseci borio sa teškom bakterijom koju je zadobio tokom liječenja karcinoma, što je dodatno pogoršalo njegovo zdravstveno stanje, a onda su se pojavile i metastaze. Marinko nije želio da ide u bolnicu na liječenje, već je sve vrijeme ležao u svom porodičnom domu, a o njemu je brinula supruga Slavica koja je inače medicinski radnik. U subotu ujutru Marinko je preminuo na rukama svoje žene u njihovoj kući na Košutnjaku. Njegovi sinovi bili su van sebe od stresa i tuge, ali je Nikola ipak smogao snage da se obrati javnosti.

– Šta da vam kažem… Teško nam je, nemam riječi. Nadam se da razumijete našu tugu, bol, a i radost što smo imali takvog oca koji nam je pokazao mnoge stvari, posebno u posljednjih godinu dana dok se borio sa kancerom. Pokazao je čojstvo i junaštvo, spasao je nas od sebe i bio je veliki junak – rekao je stariji Marinkov sin.

Nikola je učinio sve što je mogao da spase oca, a veliku utjehu pronašli su obojica u vjeri i obilasku čudotvornih manastira.

– Nikola je posljednjih godina postao veliki vernik, što je prihvatio od svog oca. Oni imaju svog duhovnika i često su obilazili manastire širom Srbije. Svaki post su poštovali i obilježavali su sve vjerske praznike po protokolu. Kada je Marinko saznao da ima tumor prije godinu i po dana, Nikola mu je predložio da odu u manastir Svetog Nektarija na Egini u Grčkoj. Vjernici znaju da je čudotvorni Nektarije mnogima pomogao da pobijede teške bolesti jer se smatra velikim isceliteljem. Marinko je početkom prošle godine bio u tom manastiru i znam da se po povratku mnogo bolje osjećao. Imao je želju da i ove godine ode u manastir Svetog Nektarija, ali zbog bakterije koja je dodatno otežala njegovo stanje, nije smio na put – otkriva izvor blizak porodici Rokvić.

Inače, prijatelji kažu da je Marinko predosetio da mu se bliži kraj, pa je nedavno snimio pjesmu simboličnog naziva „Te noći kada umrem, kada se stare ljubavi vrate, te noći neka me njenom pjesmom isprate”.

Pjesma još nije objavljena, ali će je porodica pustiti u javnost kada dode pravi trenutak za to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *