ČORBA OD KUPUSA ZA BRZI GUBITAK KILOGRAMA: Recept doktora Nenadića! – Balkanski Magazin
December 3, 2021

ČORBA OD KUPUSA ZA BRZI GUBITAK KILOGRAMA: Recept doktora Nenadića!

Sa kupus dijetom možete veoma brzo oslabiti, ali rezultati ne traju dugo. Ona se preporučuje kao uvertira u zaista ozbiljan poduhvat menjanja navika u ishrani i stabilazaciji tjelesne težine.

Kada se kupus dijetom rešite suvišnih kilograma, onda možete da prionete na vježbanje i neki drugi način ishrane.

Kako se sprema čorba od kupusa za brzi gubitak kilograma:

Potrebno je:

  • 6 velikih strukova zelenog mladog luka (zimi može glavica lstarog luka ili praziluka)
  • 2 paprike (babure)
  • jedna velika glavica svježeg kupusa
  • malo soli i bibera po želji
  • po želji dodati i začine.

Kupus usitniti na komade i staviti ga u odgovarajući lonac, te naliti vodom da ogrezne. Dodati ostale sastojke, a zatim kuhati na jakoj vatri 10 minuta. Potom smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri dok kupus ne omekša.

Napomena: Ovu čorbu morate da jedete svakog dana i uvijek kada ste gladni. Jedite koliko god želite i koliko možete u bilo koje doba dana. Ova čorba nema kalorija i što je više jedete, brže ćete mršaviti. Ako biste samo nju jeli duže vreme, došlo bi do neuhranjenosti.

Kako jesti čorbu:

Prvi dan: Jedite sve voće osim banana, ali birajte ono sa manje šećera. Od ostalih namirnica, jedite samo ovu kupus čorbu i pijte vodu ili nezaslađene čajeve.

Drugi dan: Ovog dana jedite sve vrste povrća. Jedite sve po želji dok se ne najedete. Birajte zeleno povrće, a izbegavajte kupus i kukuruz. Ovog dana za ručak sebe nagradite jednim velikim pečenim krompirom sa puterom. Ovog dana ne jedite voće.

Treći dan: Jedite voće i povrće, ali i čorbu od kupusa koliko god možete. Ne jedite ni krompir, ni banane.

Četvrti dan: Ovog dana pored kupus čorbe, jedite banane i pijte obrano mlijeko. U toku dana možete da pojedete 6 banana i pijte mlijeka koliko god želite, uz obaveznu kupus čorbu.

Peti dan: Govedina i paradajz. Možete da pojedete u toku dana između 350 i 600 grama goveđeg barenog mesa, šest svežih paradajza… Bilo bi dobro da tokom dana popijete i do 6 čaša vode, koja će obaviti detoksikaciju. Jedite i kupus čorbu, barem dve porcije.

Ako se budete pridržavali ovih pravila, oslabiđete između 2,5 i 3,5 kg , a možda i više za nedjelju dana.

Poslije petog dana, vraćate se na jelovnik od prvog dana, dok ne postignete željenu težinu.

Posljedice kupus dijete:

  • Rezultati su kratkoročni. Jako brzo se gube kilogrami, ali se nakon dijete mogu isto tako brzo i vratiti.
  • Jelovnik je jednoličan i brzo dosadi i izazove zasićenost, nekada i mučninu. Ako kupus čorba smeta vašem želucu, odstranite koren i rebra i kuvajte čorbu od mekih listova.
  • Pojedine osobe mogu osjetiti slabost zbog nedostatka kalorija i manjka enegije, ali ako jedete više te kupus čorbe, taj nedostatak ćete manje osjećati.

(Stil.kurir.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *