ĐOKOVIĆ UPAO NA TRENING BELGIJSKIH GIMNASTIČARKI U TOKIJU: Pogledajte šta je uradio, druga slika je hit godine (FOTO) – Balkanski Magazin
October 17, 2021

ĐOKOVIĆ UPAO NA TRENING BELGIJSKIH GIMNASTIČARKI U TOKIJU: Pogledajte šta je uradio, druga slika je hit godine (FOTO)

Novak Đoković upao je na trening gimnastičarki iz Belgije u Tokiju i nasmijao sve.

Nina Dervel, evropska i svjetska šampionka u gimnastici, objavila je momenat sa treninga, kom se pridružio Đoković

“Kad Novak Đoković pita za fotku, ne možeš da odbiješ”, našalila se Nina uz fotografiju sa treninga na kom je fokus bio na fleksibilnosti a Đoković pokazao zašto i na teniskom terenu izgleda kao da je od gume.

Pogledajte slike:


 
BONUS

Staklo-keramičku ploču nikada nisam mogla savršeno očistiti, dok nisam otkrila ovaj trik: EVO KAKO SE ONA ČISTI, SAMO OVAKO ĆE VAM BITI SJAJNA, BEZ MRLJE (RECEPT)

legantni dizajn staklo-keramičke ploče izgleda kao da ga je lakše očistiti od tradicionalnih ploča. No, to nije baš tako pa vam zato u nastavku donosimo najbolje savjete kako ih najlakše očistiti

1. Koristite komercijalne proizvode

Komercijalni proizvodi za staklo-keramičke ploče najlakše je ugrabiti i koristiti. Mekani proizvod za ribanje, neabrazivna spužva i britva pomoći će vam da očistite ploču s lakoćom. Jednostavno našpricajte veliku količinu sredstva za čišćenje štednjak-ploče očistite jastučićem za ribanje. Spaljena područja, oko prstena plamenika, sastružite špatulicom.

2. Napravite svoje vlastito sredstvo za čišćenje

Ne trebate nužno kupovati komercijalna sredstva za čišćenje. Možete i sami napraviti sredstvo za čišćenje koje zahtijeva samo tri sastojka: deterdžent za suđe, sodu bikarbonu i vodikov peroksid. Jednostavno stavite deterdžent za suđe izravno na površinu ploče za štednjak. Pospite sodu bikarbonu, a zatim dodajte malo vodikovog peroksida. Uzmite spužvicu i nježno protrljajte i obrišite mrlju.

3. Koristite četku

Čvrsta četka za ribanje daje vam dodatnu snagu za uklanjanje i najtvrdokornijih mrlja. Drška vam daje polugu bez pritiska na ruke i zapešća. Također, četke za ribanje dobro djeluju s komercijalnim i domaćim sredstvima za čišćenje stakla.

4. I vruć ručnik obavlja dobar posao

Ova tehnika čišćenja ne može biti lakša. Pospite sodu bikarbonu cijelom površinom ploče za kuhanje. Na vrh sode bikarbone stavite vruć ručnik ili kuhinjsku krpu. Pričekajte 15 minuta, a zatim papirnatim ručnikom očistite površinu. Isperite i obrišite.

5. Očistite male mrlje s lakoćom

Ne čistite cijeli štednjak sa sodom bikarbonom ako je samo mali dio štednjaka prljav. Stara četkica za zube i pasta lako uklanjaju male mrlje. Ako nemate pastu za zube s granulama, umočite četkicu u prašak za pecivo.

6. Procijedite limunov sok

Kiselina u limunovom soku pomaže očistiti prljavštinu. Veliku količinu praška za pecivo pospite po površini stakla, a zatim iscijedite limunov sok po vrhu. Ostavite da odstoji 10 minuta prije nego što površinu nježno istrljate spužvom, piše Cooktop Cove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *