Šefica splitskog Zavoda pozitivna na koronu nakon što je primila vakcinu: Pozitivan nalaz stigao četiri dana nakon vakcinacije – Balkanski Magazin
January 20, 2021

Šefica splitskog Zavoda pozitivna na koronu nakon što je primila vakcinu: Pozitivan nalaz stigao četiri dana nakon vakcinacije

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin pozitivna je na koronavirus. Pozitivan nalaz dobila je četiri dana nakon cijepljenja, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Karin je prošli tjedan bila kontakt osobe kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom, a jučer je dobila prve simptome, nakon čega je napravljen test. 

Osjeća blaže simptome kao što je povišena tjelesna temperatura, no opće zdravstveno stanje joj je, kaže, za sada dobro.

“Cjepivo sam primila u utorak, no očito sam tada bila u razdoblju inkubacije i nažalost bilo je prekasno da cjepivo pruži zaštitu. Osjećam se dobro, no ovo je dodatna potvrda da virus ne bira i da s razlogom zdravstveno osoblje spada u najizloženije skupine ljudi”, rekla je Karin i pozvala kolege iz zdravstvenog sektora, ali i ostale građane, da se cijepe čim dođu na red.

Dodala je da će se ponovno cijepiti ako bude potrebno. Karin u narednom će periodu raditi u samoizolaciji.

Podsjetimo, Karin se prije pet dana javno cijepila protiv koronavirusa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *