HRVATI MAS0VNO PRELAZE GRAN1CU I DOLAZE U SRBIJU DA KUPE OVE DVE STVARI: Možete li p0goditi šta?

Hrvatski medij 24 sata objavio je priču o tome da Hrvati masovno dolaze u Srbiju, kako bi išli u šoping, pošto su cijene nekih namirnica mnogo niže nego kod njih. 

Prenosimo njihov tekst:

“Uporedili smo cijene istih pakovanja polutrajne salame, poslastica, pića i dečje hrane koju mi i naši najbliži susjedi dobro poznajemo i često kupujemo.

Vegeta je gotovo trećinu jeftinija u Srbiji nego kod nas, a Poli, koji pod slovenskim brendom rade u četiri države, u Deželi je najskuplji. Pokazala je to uporedba cena osam svima dobro poznatih proizvoda u trgovačkim lancima u Hrvatskoj (Konzum), BiH (Konzum), Slovenija (Mercator) i Srbiji. Pokazalo se, na primer, kako je kola od dva litra u BiH jeftinija nego ona od litar i po u Hrvatskoj, a u Sloveniji i mi možemo uštedeti kunu po litru. Naveli smo redovne cijene, dakle ne akcijske koje su važile u petak.

Za prelazak granice sa Srbijom ne treba se testirati na koronavirus niti biti 14 dana u izolaciji. U prodavnicama bi trebalo nositi zaštitne maske, iako ih većina kupaca nema. U selo Bogojevo, 10-ak kilometara od granice, Hrvati idu po sokove, Vegetu, deterdžente za pranje rublja, kafu i pivo u konzervi jer ti su proizvodi znatno jeftiniji nego u Hrvatskoj, a i tokom naše posjete na parkiralište supermarketa u Bogojevu bilo je automobila iz Osijeka, Našica, Vinkovaca i Vukovara.

Po sokove i pivo u Srbiju

– Od Osijeka do Bogojeva ima 40-ak kilometara. Gorivo za oba smjera stoji 50-ak kuna, a kupovinom uštedimo i 200. Dođemo jednom mjesečno i isplati se. Kupujemo ono što je na sniženju i sokove. Vegeta i neki Saponijini proizvodi su hrvatski, a tu su jeftiniji nego kod nas. Tako da, iako kupujemo u Srbiji kupujemo hrvatsko – rekao je Osječanin Zoran dodajući kako svugdje primaju kartice pa ne treba tražiti mijenjačnice. Inače, za 100 kuna u Srbiji se dobije oko 1500 dinara, a za to se može kupiti puno robe. Preko granice se ne smiju prenositi svježe meso i hrana za životinje. U Sloveniji smo bili u Brežicama. Tamo u prodavnice nisu puštali bez maske na licu. U Mercatoru nam je šef smjene rekao da je prije pandemije koronavirusa viđao Hrvate koji k njima dolaze godinama. Pomalo se vraćaju. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *